Schilderen van generatie op generatie

Opa, vader en zoon met schilderpassie

 

Over Mark van Dijk Schilderwerken

Ik ben Mark van Dijk, eigenaar van Mark van Dijk Schilderwerken. Dat schilderen en gevoel voor kleur in het “bloed” zit is bij de familie van Dijk zeker het geval. Mijn opa, Marinus van Dijk, heeft jaren gewerkt als verfmenger bij de Ahrend. Ook mijn vader Henk zit al meer dan 40 jaar in het schildersvak. Eerst vele jaren bij een groot bedrijf, nu alweer sinds 10 jaar bij mij in het bedrijf. Als je je dus afvraagt waarom ik voor het schildersvak heb gekozen, dan is dit het antwoord.

Maar natuurlijk niet alleen omdat mijn vader en opa in het vak zaten. Ook omdat ik het schilderen een erg mooi vak vindt. Tijdens mijn opleiding aan de Schildersschool in Den Bosch heb ik naast het schilderen ook verschillende technieken geleerd op het gebied van behangen en wanddecoratie. Dat zijn voor mij de kersen op de taart. Een wand voorzien van een speciale verftechniek of een prachtig behang, geeft een ruimte ineens een hele andere sfeer en uitstraling. 

Maar het grootste deel van mijn werk bestaat uiteraard uit het binnen en buiten schilderen van huizen. Voor het grootste deel werken wij voor particulieren, maar ook voor de kleinere bedrijven behoren tot onze klantenkring. Ik werk samen met een paar betrouwbare ZZP’ers en daarnaast zijn wij een erkend leerbedrijf. Dat betekend dat ik regelmatig een leerling of stagiaire in mijn bedrijf heb rondlopen die graag het schildersvak wil leren, zodat er over 30 jaar nog steeds goede schilders rondlopen die trots zijn op hun vak.

Onze diensten

Binnenshuis

Wij behangen, texen, doen aan plafond- en wandafwerking en geven kleuradvies.

Buitenshuis

Wij schilderen, zetten glas, geven kleuradvies, kitten, gebruiken airless spuiten en doen aan houtrotreparaties.